Behandlingar

Våra behandlingar!


Kiropraktik:

Tony har varit verksam som kiropraktor i ca 30 år. Jobbar med dom flesta typer av funktionsstörningar i rörelseapparaten. Har även genom åren jobbat mycket med idrottsrelaterade skador.


Svensk klassisk massage:

Anna och Malin arbetar utefter kundens besvär och önskemål. Syftet med behandlingen är att få igång cirkulationen.


Laser:

Medicinsk laser (LLLT) används för besvär som smärta, värk och inflammation. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning.


Gua Sha:

MB gua sha technique® är en skrapbehandling som med hjälp av ett verktyg utförs på hud och muskler med sämre cirkulation som i sin tur orsakar smärta eller stelhet.Vid MB gua sha technique® -behandling sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna och en rodnad uppstår när slagget lägger sig under huden. Rodnaden kan variera i färg beroende på hur dålig cirkulationen är i det området och hur länge stagnationen suttit och byggs på. Kroppen går sedan in med friskt blod och startar en läkningsprocess och symptomen minskar eller försvinner.Varma stenar:

Hot stone är massage med varma basalt stenar. De värms upp till lämplig temperatur i vattenbad. Denna typ av massage är extrem avslappnande. Värmen av stenarna gör att man tränger djupt ner i muskeln, sätter igång blodcirkulationen på ett bra sätt och driver ut slaggprodukter. Mycket bra för spända och värkande muskler. Passar både som avslappningsmassage och mer djupgående massage. En mycket bra massageform för personer med stressad tillvaro men även för idrottsmän/kvinnor med värkande muskler.


Koppning:

Koppning eller koppningsmassage är en mycket effektiv behandling som har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin.

Vi använder oss av silkionkoppar och plastkoppar för att skapa ett vakum i området, behandlingen är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar blodcirkulation och lymfsystemet.


Lymfmassage:

Är en lugn och avslappnande behandling, lymfsystemet arbetar bäst när det parasympatiska nervsystemet är aktiverat, dvs "lugn- och ro systemet" Behandlingen består av lugna, mjuka rörelser som pumpningar, försningar i lymfsystemets riktning. Vid trögt lymfsystem kan man få olika slags symtom som tex:

Ödem, dvs svullnader pga olika anledningar

Svårt att minska i vikt

Lätt att bli sjuk

Smärta i kroppen

Stelhet

Problem med kalla händer och fötter, frusen i allmänhet.


Passar även dig med:

Stress ( pga dålig aktivering av parasympatiska nervsystemets i kroppen)

Bakåtvänd andning

Lipödem

Opererat bort lymfnoder


Vill ni veta mer om de olika behandlingarna är ni välkomna att höra av er till oss!Vi är återförsäljare av Linnex.

Hos oss finns även Maria Åkerberg produkter, prata med Anna så hjälper hon dig.